İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Eyüpsultan Hacı Osman Torun Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Öğrencilerimizi hayata her alanda hazırlamayı vizyon edinen okulumuz, 12. sınıflarımıza yönelik  deneme sınavlarını uygulamaya devam ediyor.

Şbt

Hacı Osman Torun Aihl  Hasan Kalyoncu Camiinde 6 şubat deprem felaketinde şehit ve depremzede olan vatandaşlarımız için Kuran tilaveti yapılmış ve yasin-i şerif okunmuştur. Ayrıca okulumuz öğrencileri tarafından depremde vefat eden şehitlerimiz için okumuş oldukları hatim-i şerifin hatim duasıyla ve ikram ile program sona ermiştir

Şbt

Eğitim Bir Sen koordinatörlüğünde Kudüs tarihi ve tanıtımı etkinlikleri yapıldı. Kudüs tanıtım tırı ziyaretlerinin ardından konferans salonumuzda Kudüs ve Filistin tarihi ile ilgili etkinlikler düzenlendi. Emeği geçen herkese ve katılım sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda bayrak töreni öncesi 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybedenleri anmak için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında depremlerde hayatını kaybedenler için Kuran tilaveti yapıldı ve dualar edildi.

Ock

Emekli olan Müdürümüz Rüştü ÖZKER beyefendiye emeklilik hayatında sağlık ve afiyetler diler, göreve başlayan Okul Müdürümüz Mucahit CANA'ya yeni görevinde başarılar dileriz.

Ock

05.07.2019 tarihinde okulumuzda başladığım görevim 01.01.2024 tarihi itibariyle yaş haddinden 41 yıl hizmetin ardından emekli olmam hasebiyle ayrılıyorum.Bu süre içerisinde katkılarından dolayı Eyüpsultan Kaymakamı Sn.İhsan KARA Beye  Belediye Başkanı Deniz KÖKEN Beye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn Zeliha YILDIZ Hanıma bir önceki İlçe Müdürü  Alper Asım ÖZER Beye  İlçe Müftülüğümüze Sivil Toplum Kuruluşlarının İlçe temsilciliklerine  başkanlarına Okulumuzun tüm öğretmenlerine Aile birliği başkanlığımıza velilerimize  Kantin işletmenimize servis işletmenimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkü ederim.Saygılarımla arz ederim.

Ock

Okulumuz müdürü Rüştü Özker son güne kadar görevini yaptıktan sonra okul öğretmen ve öğrencileri tarafından sevgi koridoru oluşturularak bayrak törenin yapılacağı alana kadar getirildi. Tören öncesi bir konuşma yaptı. Konuşmasında "öğretmenlerimizi seviyorum siz değerli öğrencilerimizi seviyorum. Okulumuzu seviyorum hakkınızı helal edin. Benden taraf helal olsun. İyi ki öğretmen olmuşum iyi ki sizlerle çalışmışım Allahaısmarladık “diyerek herkese teşekkür ederek ayrıldı

Ock

41 yıl öğretmenlik mesleğinin 35 yılını Okul müdürü olarak görev yaptıktan sonra; yıl sonu itibariyle emekli olması nedeniyle son görev yeri Eyüpsultan Hacı Osman Torun Anadolu İmam Hatip lisesindeki öğretmen arkadaşları: bir vefa örneği olarak paşa köşkünde müdürümüz adına bir program düzenlediler. Okulumuzda görevli bütün öğretmen arkadaşlara ayrı ayrı çok TEŞEKKÜR eden okul müdürümüz "Hakkınızı helal ediniz varsa benden size helal olsun. Sağ olun var olun. Saygılarımla. SEVGİLERİMLE" diyerek Allahaısmarladık dedi.

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn Zeliha YILDIZ hanımefendi 41 yıl Eğitim ve öğretime basarılı şekilde hizmet eden sevilen Eyüpsultan Hacı Osman Torun Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rüştü ÖZKER e çalışmalarından dolayı teşekkür ederek emeklilik hayatında sağlık ve mutluluk icerisinde geçirmesini diledi. ilçe şube müdürleri ve okul müdürlerinin de katıldığı proğramda Rüştü Özker başta ilce milli eğitim müdürü olmak üzere Eyüpsultan da ilk defa yapılan bu güzel proğram icin katilan şube müdürleri ve okul müdürlerine teşekkür ettikten sonra "Ela gözlüm ben bu elden gidersem" adlı türküyü söyliyerek helallik alarak program okul müdürüne ilçe müdürünün hediyesi ve şilt taktimiyle son bulmuştur.

Ock

Genç Bilaller ezan okuma yarışmasında öğrencimiz Bilal Sözgen bölge birincisi olurken Orta kısımından öğrencimiz Ali Yörüten ise Genç nida Kuran ı Kerimi Güzel okuma yarışmasında bölge 2.si oldu. Okul Müdürümüz Rüştü Özker yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve hazırlayan öğretmenlere teşekkür edip ödüllerini takdim etti.

Ock

Din öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip liseleri arasında yapılan mesleki yarışmalardan Kuran ı Kerim i güzel Okuma yarışması okulumuzda çeşitli ilçelerden katılım sağlandı.Okul Müdürümüz Rüştü Özker tüm katılımcı okullara ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ilçe Müftülümüze jüri üyelerimize Alemdağ Kuran Kursumüza aile birliğimize katkılarından dolayı ayrıca şube Müdürümüz Serkan Akgöl e katılımından dolayı teşekkür etti.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında 10a Fen sınıfından Ahmet Aydın adlı öğrencimiz pano çalışması yaptı.

Ara

Okulumuz Arapca Öğretmeni Muhammed Metin Mirzade, Dünya arapca günü münasebetiyle ilgili olarak okulda öğrencileriyle birlikte sergi düzenledi.

Kendisine teşekkür ederiz.

Ara

Ataköy Atletizm Salonunda yapılan İmam Hatip Spor Oyunlarında mücadele eden sporcumuz, Sefa Karakaya 800 mt.de Şampiyon olmuştur. Sporcumuzu tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Okul Müdürümüz Rüştü Özker öğrencimizin şampiyonluğunu tebrik etti ve  madalyasını hediyesiyle birlikte  Bayrak töreninde  öğrencimize taktim etti  .Öğrenciler ve öğretmenlerin alkışlariyla öğrencimiz moral buldu.

Ara

Dr. Fatma Alferra Gazze İslam Üniversitesi’nde Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olmasının ardından yüksek lisansını da yine aynı üniversitede tamamlamıştır.  Şu anda ise İstanbul Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yürütmektedir. Dr. Fatma Alferra geçmişten günümüze Filistin ve ilham verici yaşam öyküsünü değerli öğrencilerimizle paylaşmak üzere okulumuzda öğrenci ve öğretmenlerimize konferans vermiştir. Öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaşan Dr. Fatma Alferra‘ya Okul Müdürümüz Rüştü Özker teşekkürlerini iletmiştir.