İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Eyüpsultan Hacı Osman Torun Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haz

Kuran Kursu Okul işbirliğine dayalı Okulla birlikte hafızlık projesi kapsamında öğrencimiz Ali Yörüten HAFIZ olmuştur. Emeği gecen Alemdağ Kuran Kursu yöneticisi Mustafa Büyükdinç ve kurs hocalarımıza ailesine ilgili müdür yardımcımız Ömer Yılmaz a teşekkür ederiz.

Haz

Yıl sonu öğretmenler kurulu toplantımızı yaptık.Tüm arkadaşlara hayırlı olsun.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı, karnelerin takdir, teşekkür, başarı, üstün başarı ve onur belgelerinin verilmesiyle sona erdi. Okul müdürü Rüştü Özker emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. Tüm öğrenci ve öğretmenlere hayırlı tatiller diledi.

Haz

Eyüpsultan Belediyesi İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ilçe milli Eğitim müdürlüğünce birlikte düzenlenen 2022-2023 okul sporları spor müsabakalarında Liseler arası masa tenisi turnuvasında 1.olmuştur. Badminton turnuvasında 1.olmuştur. Genç yıldızlarda 1.olmuştur. Ayrıca ortaokullar badminton da 2. olmuştur. Masa tenisinde 2. olmuştur. Toplam 5 kupa kazanan okulumuzun kupalarını Kaymakamımız Sn. İhsan KARA Bey Belediye başkan yardımcısı Dr. İsmail Uysal Gençlik spor müdürü Selahattin Temiz ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube müdürü Murat Yıldız’ın elinden almışlardır. Okul Müdürü Rüştü Özker, Müdür Yardımcısı Erhan Yorulmaz, Beden Eğitimi Öğretmeni Emrah Bakır ve Tuncay Baktır’a ve öğrencilere teşekkür etti.

Haz

İlçemizdeki İmam Hatip Ortaokulları ve Liseleri tanıtım şenliğine okulumuz meslek dersleri öğretmenleri ve öğrencilerinin koordinatörlüğünde katıldık. Programa Din öğretimi Genel Müdürümüz Sn. Nezir GÜL Bey'de bilahare katılmışlardır. Okulumuz tanıtım standını Kaymakamımız Sn. İhsan KARA Bey İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Afacan şube müdürleri Zeliha Yıldız Mustafa Dağ ve Hüseyin Kaya’nın yanı sıra sendika başkanı Mustafa Çolak   okul müdürleri vatandaşlar öğrenciler ziyarette bulunmuşlardır. Ziyaretçilere kolonya şeker tanıtım için el ilanları verilmiştir. Programda emeği geçen meslek dersi öğretmenlerine ve öğrencilere okul müdürü Rüştü Özker teşekkür etmiştir.

Haz

2022-2023 Eğitim öğretim yılı sonu itibariyle okulumuz 12.sınıfından mezun olan öğrencilerimiz için mezuniyet töreni, okulumuz bahçesinde yapıldı. Törene ilçemiz Belediye Başkanı, komşu okul müdürleri, velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz katılmışlardır. Tören, saygı duruşu, İstiklal marşı, Kur’an tilaveti, Okul Müdürü Rüştü ÖZKER, Belediye başkanımız Sn. Deniz KÖKEN ve 1.olan öğrencimiz Mahmut Laçin'in konuşması, Bayrak ve Kur’an-ı Kerim devir teslimi, mezuniyet kütüğüne künyenin çakılması, ikram, öğrenci ve öğretmenlerin hatıra fotoğraflarıyla son bulmuştur. Törende okul müdürü programı hazırlayıp sunan öğrenci ve öğretmenlere ve katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür etmiştir.

Haz

Okulumuz meslek dersi öğretmenlerince Kudüs günleri adlı program yapildı.Müslümanların ilk kıblesi Mescid i Aksa nın Kudüs de oluşu Miraç hadisesinin Mescid i Aksa da cereyan etmesi Yavuz Sultan Selim ve Selahaddin Eyyubi tarafindan bundan dolayı fethedilen Kudüs ün Müslümanlarca özel bir öneme sahip olması ayrica üç büyük kutsal dince de kutsal sayılan Kudüsün öneminin anlamının vurgulandığı proğram için okul müdürü Rüştü Özker öğretmen ve öğrencilere tesekkür etti.

Haz

Yoğunlaştırılmış yabancı dil programı uygulayan okulumuzda, Bakanlığımızca yapılan Türkiye geneli 5. ve 6. Sınıf seviyesi İngilizce Seviye tespit sınavı yapıldı. Emeği geçen idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.

Rüştü ÖZKER

May

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri eşliğinde 25 Mayıs 2023 de Şair, Edebiyatçı Necip Fazıl Kısakürek Eyüpsultan Mezarlığında mezarı başında Kuran tilaveti ve üstâdla ilgili Yazarlar Birliği Başkanlığınca hayatı ile ilgili konuşmalar ve Sakarya adlı şiirinin okunmasıyla anıldı.

May

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençlik haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğümüzle birlikte okulumuz öğrencilerinden Esad Çavdar, Hacı Osman Torun Camiinde, Taha Güngör, Kalyoncu camiinde GENÇLİK konulu Cuma hutbesi irad ettiler. Muhammed Yusuf Laçin ise müezzinlik yaparak gençlerin her dalda neler başaracağını gösterdiler. Hem öğrencilerimize hem de onlara rehberlik eden Mahmut Eroğlu, Musa Çavdar ve Fatih Turanşah hocalarımıza teşekkür ederiz.

May

Okulumuz futsal takımı ilçemiz gençler arası yapılan liselerarası müsabakalarda ilçe 2.si olmuştur. 2.lik kupasını Eyüpsultan Belediye Başkanı Sn. Deniz Köken’den alan takımımız, kupalarını Okul Müdürü Rüştü Özker’e teslim ettiler. Okul müdürü de başta beden eğitimi öğretmenleri Erhan Yorulmaz ve Emrah Bakır'a ayrıca takım sporcularına teşekkür etti.

May

Eyüpsultan Belediyesi Kültür Müdürlüğünün destekleriyle okulumuz tiyatro kulübü öğrencilerimiz, EŞEK ARILARI adlı tiyatro oyununu EKSM de sergilediler. Okul Müdürü Rüştü Özker,  katkıları için Belediye Başkanı Sn. Deniz Köken Bey’e, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür etti.

May

Öğrencilerimize şairlerin hayatları hakkında bilgiler vererek öğrencilerin edebiyat kültürümüzü daha iyi tanınması planlandı.

May

Okulumuz öğrencileri vakit namazlarında camii buluşması yapıyor. Bu buluşmalarda cami ve genç ilişkisi hakkında bilgi topluyorlar.

May

Öğrencilerimiz baharın gelişini doğa ile buluşarak kutladı. Bir çok okulun katıldığı buluşmada eğlenceli anlar yaşandı.